Caută
Close this search box.

Inmormantarile moderne sunt vazute ca o oportunitate de a comemora viata traita de persoana decedat. In prezent, peste 75% dintre oameni sunt incinerati, desi acest lucru nu este agreat de religia ortodoxa, care vizeaza in mod clar inmormantarea clasica, cea in care decedatul este ingropat crestineste in pamant.

Procesul de inmormantare si sicriul sunt o modalitate importanta de a reflecta si de a aminti despre personalitatea defunctului. Indiferent daca este vorba despre un sicriu negru lucios sau un sicriu personalizat pentru personalitatea defunctului, exista o mare varietate de optiuni disponibile pentru familii. Exista, de asemenea, un numar tot mai mare de oameni care opteaza pentru sicrie ecologice, unde ramasitele persoanei dragi vor ajuta la cresterea unui copac.

Responsabilii cu pompele funebre pun la dispozitie clientilor lor o varietate de metode prin care persoanele decedate pot fi imbalsamate, astfel incat sa se protejeze mediul inconjurator.

Sicriele pot fi confectionate din sticla, metal, lemn (plop, anin, mahon, stejar, molid, brad), existand si posibilitatea ca acestea sa fie personalizate cu anumite simboluri sau picturi reprezentative pentru defunct.

In concluzie, desi forma si materialele din care au fost realizate sicriele s-a schimbat de-a lungul timpului, un lucru important de retinut este faptul ca dintotdeauna oamenii au avut un respect fata de lumea de dincolo in care paseau persoanele lor dragi, aducand omagii pentru defunct.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *