Caută
Close this search box.

Stiti ce diferentiaza sicriile de cosciuge?

In general, oamenii cand se gandesc la termenele de cosciug si de sicriu se gandesc la un singur lucru, la o cutie funerara, o lada pentru inmormantarea persoanei decedate. Exista o mare confuzie privind semnificatiile  acestora, desi sunt folosite in acelasi scop. Exista o serie de aspecte care diferentiaza sicriele de cosciuguri, in primul rand […]

Sicriele in contextul actual – sicriele moderne

Inmormantarile moderne sunt vazute ca o oportunitate de a comemora viata traita de persoana decedat. In prezent, peste 75% dintre oameni sunt incinerati, desi acest lucru nu este agreat de religia ortodoxa, care vizeaza in mod clar inmormantarea clasica, cea in care decedatul este ingropat crestineste in pamant.

Cum Alegi Sicriul Potrivit?

Poate ca unul dintre cele mai grele momente se refera la alegerea sicriului. Acesta face parte din lista de necesitati primare astfel ca nici priveghiul nu poate fi organizat pana cand nu exista sicriul cumparat. Devastator pentru familie, acest moment impune adesea alegerea rapida pentru a termina cu aceasta povara. Multi se indreapta spre modele care ii atrag vizual si tin sa se incadreze un buget.

Istoria sicriului

Asemenea unei cutii de proportii mari, respectiv a unei lazi, sicriul este articolul funerar utilizat pentru a aseza si expune trupul neinsufletit pe durata celor trei zile de priveghere si apoi a vesniciei. Despre forma acestuia, cunoscut in functie de zona si sub alte denumiri (cosciug sau racla), putem spune doar ca se distinge dupa regiune, stat, superstitii,  traditii, religie. In orice caz, cele mai multe dintre modele sunt cele clasice – fie in patru, fie in sase colturi, respectiv modele hexa si octagonale. Dupa cum se prezinta de altfel, dispunerea lor este una simetrica.