Poate ca unul dintre cele mai grele momente se refera la alegerea sicriului. Acesta face parte din lista de necesitati primare astfel ca nici priveghiul nu poate fi organizat pana cand nu exista sicriul cumparat. Devastator pentru familie, acest moment impune adesea alegerea rapida pentru a termina cu aceasta povara. Multi se indreapta spre modele care ii atrag vizual si tin sa se incadreze un buget.

Pentru a alege un sicriu, recomandam:

Ce fac daca este necesar un sicriu special? Daca dimensiunile nu sunt cele clasice, va recomandam gama noastra speciala. Aici includem acele sicrie foarte mari, XXL, cu lungime maxima de 2,2 m. De asemenea, sunt sicrie pentru copii, pe diferite dimensiuni ce vor corespunde cu stagiul de crestere, inclusiv gasiti si cele foarte mici, pentru sugari. In plus, plasa de oseminte este disponibila tot in aceasta gama.

Sicriul depinde de buget

Inevitabil, totul se invarte in jurul banilor, astfel incat fie ca il achizitionati separat, fie ca parte dintr-un pachet de servicii funerare, sicriul depinde de ce buget aveti disponibil.

Pentru un buget de nivel  mediu – recomandam sicriul din esenta de brad, disponibil intr-o varietate de culori, dar pastrand registrul culorilor pamantii, tonuri de maro, deschise sau inchise.

Pentru buget mai mare, recomandam sicriul din esenta de ulm spre exemplu sau cele cu in tonuri de culoare nuc, wenge, esenta de fag, in culoare de mahon, printre altele. Acestea sunt mai robuste si sofisticate.

Plusam si mai mult decat gama de lux punem la dispozitie si acele sicrie exclusiviste, din gama super lux. Acestea se disting prin aspect si eleganta, sunt capitonate, au capac ce se deschide partial, iar in aceeasi categorie se va gasi chiar si un model cu o altfel de forma, respectiv sicriul rotund, un model spanion atipic si interesant. Acestea sunt din stejar.

Dar daca bugetul va preseaza si nu va permite sa treceti de un anumit prag, atunci recomandam modele economice sau chiar gama social. Nu uitati ca unele pachete funerare disponibile la noi pot fi platite pe baza de talon de pensie, daca este cazul.

Superstitii

Se spune despre acest obiect funerar ca este purtator de simbolistica in aproape tot ce tine de organizarea inmormantarii. Se spune ca nimic nu iei din aceasta lume, aparte de sicriu. Asadar atentia cu care este ales acesta se justifica.

Se spune ca sicriul nu se va inchide pana la momentul final cand va fi coborat in groapa. Mai practice sunt din acest punct de vedere sicriele cu capac ce partial se deschide. Se crede ca a lua ramas bun de la defunct este un semn de respect si mai mult decat atat, in timpul privegherii, timp de 3 zile, sufletul sta la streaina si urmareste tot ce se intampla.

In trecut, nu era nimic anormal ca batranii sa isi p

regateasca chiar si singuri sicriul, ce era depozitat in podul casei.

Inca se mai practica fumegarea si anume afumarea sicriului cu smirna si tamaie, inainte ca acesta sa fie folosit.

Sicriul cu ferestra, un mic colt transparent se credea ca inseamna a privi spre rai. Acum insa doar sicriele sigilate dispun de o asa zisa fereastra, dar sunt cazuri speciale.

De asemenea, se obisnuia a folosi o perna, umpluta cu pamantul de la groapa sapata, umpluta cu flori, paie, resturi de lemn, In vremurile moderne perna mortului este de fapt un accesoriu inclus in achizitia sicriului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *